Maratoni

V teh kolesarskih letih sem se tudi udeležil nekaterih kolesarskih prireditev: kolesarskih maratonov in dirk. Sam jemljem te dirke bolj kot doživetje in druženje s somišljeniki, čeprav se včasih res zbudi tudi nekaj zdrave športne tekmovalnosti.

V spominu so mi najbolj ostali nastopi/sodelovanje na sledečih kolesarskih prireditvah:

2003 – 2016  I. – XIII. Panonski maraton treh dežel, Lendava; Serija maratonov je bila organizirana v sklopu delovanja Kolesarskega Kluba Lendava, hrvaških in madžarskih soorganizatorjev. Poleg mednarodnih cestnih tras (105 in 50 km) so bile urejene tudi trase za gorska kolesa, ki so potekala po lokalnih “trail-ih”: Murska Šuma, Lendavske gorice, gričevja nad Lentijem in Sv.Martinom na Muri. Maraton je vsa leta bil zelo dobro obiskan s strani domačih in tujih kolesarjev, ter je prejel številne pohvale v medijih. Maratona takrat nisem vozil, ker sem bil aktiven v organizaciji prireditve.

4. PMTD – LETA 2007

7.Panonski maraton treh dežel, 18.07.2010, Lendava

7.PMTD – LETA 2010

2008 – Tour de Zalakaros, Zalakaros, Madžarska;Cestno-kolesarska dirka je bila organizirana s strani madžarskih kolegov Yanko’s Bike Team. Udeležilo se nas je več članov KK Lendava, ki smo odpeljali traso 45 km. Trasa je potekala v čudovitem okolju ob jezeru Mali Balaton, na koncu pa so nas še čakali vzponi po okoliških gričkih. Organizacija dirke je bila provklasna, merjenje časa kolesarja je potekala s čipi. To je bila moja prva resna cestno-kolesarska dirka z resnim cestnim dirkalnim kolesom in mi je bila všeč. Foto-report!

2007 – MTB Pannon maraton, Zalaszentgrot, Madžarska; S pozitivnimi vtisi z leta 2006 sem se ponovno odpravil na eno mountainbike dirko oz. maraton. Nastopil sem na trasi 30 km (višincev 700-800 m). Štartali smo zelo divje in hitro, nakar nas je začetni vzpon nekoliko streznil. Čeprav se je maraton odvijal v Panonski nižini, so vzponi in spusti po številnih gričkih zahtevali precej moči. Višinci so se pridno nabirali. Na maratonu sem tudi srečal nekatere soborce iz Lendave in Lentija. Na koncu nas je čakala malica in sprostitveno kopanje v Termah. Foto-report

2006 – KONA Festival, Balatonfured, Madžarska; To je bil moj prvi mountainbike maraton, ki me je prijetno presenetil, a hkrati precej izčrpal. Šel sem na traso 40 km (1000 višincev), ki je potekal po hribovjih nad Balatonfuredem. Začetni vzponi so bili zelo strmi, vendar se je pozneje situacija nekoliko umirila. Na poti smo tudi kolesarili kar skozi potok, zadeva je bila zelo avanturistična in mi je bila kot taka tudi všeč. Na koncu pa je sledilo seveda uživaško kopanje v Blatnem jezeru. Sicer je Kona festival trajal več dni in obsegal bogat adrenalinski program. Foto-report!