O avtorju

Moje ime je Feri Tivadar, sem rekreativni kolesar. Prvo bolj resno gorsko kolo sem si nabavil okoli leta 1999, postopoma sem postajal vedno bolj odvisen od tega uživaško-mazohističnega športa  oz. rekreacije. Rad imam tako gorsko avanturistično potepanje, kot tudi cestno dirkanje. Glavno, da se vrti in vrti, da odkrivam nove kraje, da sem na zraku in uživam v okolici in lepem (ali tudi manj lepem) vremenu. Se vidimo na turi.

Večina člankov je z moje stare spletne strani, ki se je v letih 2002-2008 nahajala na voljanetovem strežniku, po ukinitvi sem vsebino ažuriral in prenesel sem na wordpress.

pa še malo moje osebne kolesarske filozofije

“Vsakdanjost obremenjuje naše življenje z mnogimi stvarmi, ki jih dejansko ne potrebujemo. V mestni gneči hitro pozabimo, kako dišijo gozdovi in kako bistro okusen je lahko zrak. Tura z gorskim kolesom pa je kot iskanje smisla življenja. Kolesar se spoji z panoramo in zlije z naravo. Vsakdanje skrbi se izgubijo v daljavi. Čutiš moč svojega telesa,kri se pospešeno pretaka po tvojih mišicah, kisik ti polni pljuča, tvoj duh se zbistri in šele tedaj se zaveš, kaj je v resnici pomembno v tvojem življenju”

Kontakt z mano na email: tivadarferi@gmail.com

Evo mene v najlepšem ambientu

Evo mene “daljnega” leta 2010


 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________

“Kao pravno obvestilo”: S sprejemom novega Zakona o ohranjanju narave (ZON) sta kolesarjenje po naravnem okolju in posledično ta spletna stran postala “nezakonita”, tako da obiskovalce strani pozivam, da NE kolesarite po prikazanih turah, da NE promoviram in NE organiziram kolesarjenja po naravi, najbolj enostavno bo če si mojo “zločinsko” spletno stran sploh ne ogledate. Bravo naša katastrofalna zakonodaja!  😦   Več v članku rtv